Протест на 15.01.2018г.

   “МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ – ПИРДОП” АД

                         

Съобщава,

 

     че на 15.01.2018 год. / понеделник/ ще се включи в протеста на общинските болници в цялата страна   срещу липсата на адекватни мерки за спасяване на общинското здравеопазване.

Между 12 и 13 ч. персоналът на лечебното заведениеще спре работа и ще излезе пред болницата в знак на протест , съгласно взето решение и в подкрепа на Сдружението на общинските болници в България.

 

С протеста си  настоявамеболниците да получат от републиканския бюджет целева субсидия за оздравяване на общинските болници извън областните градове, както и да ни  бъдат изплатени надлимитните дейности за последните две и половина години.

 

Настояваме за  увеличаване на цените на клиничните пътеки, покриващи масовата патология, както и да започне дебат за развитието на българското здравеопазване с предложения за цялостни модели на развитие.

 

В ежедневната си дейност сме принудени да осъществяваме медицински грижи по цени на клиничните пътеки от 2006 г., междувременно има промяна в цените на консумативите, лекарствата, услугите , вкл. и на минималната работна заплата.

 

 

Каним гражданите на Средногорието да се присъединят към нашия протест, с надеждата, че общите ни протестните ни действия ще помогнат за оцеляването не само на нашата болница, на чийто здравни грижи разчитат жителите на седем общини.

 

Ръководството и служителите на МБАЛ Пирдоп АД

Протест на 15.01.2018г. - Изображение 1